Dit is een archief item!

Marina Riemslagh is grondlegger van de methode 'Het ABC van ontstressen'. De voorbije vijfentwintig jaar besteedde ze aan begeleiding, onderzoek, onderricht en praktijkervaring rond stress en stressgedrag. Ze onderzocht de invloed ervan op ons gedrag, ons welbevinden, onze relaties en onze gezondheid.

Jij stress? Ja, eigenlijk wel... Je bent soms snel geïrriteerd of hebt vage lichamelijke klachten. Heel wat stress voelen we pas later, nadat het zich heeft vastgezet in ons gedrag of in ons lichaam.

Het is mogelijk én belangrijk om jezelf snel te kunnen ontstressen. Want zodra we in stress zijn, werken onze hersenen niet goed meer. Dan zijn we niet meer productief, maken we fouten en zijn we minder bereikbaar voor de mensen om ons heen. We merken onze automatische stressreacties soms amper op en ervaren het pas als een probleem wanneer de stress te hoog oploopt. Zo ver hoeven we het niet te laten komen!

Bij stress is één hersenhelft overactief. Is dat onze rationele kant, dan voelen we niet meer wat we zeggen en doen, en hoe dingen bij de ander overkomen. Is onze emotionele kant overactief, dan kunnen we ons niet meer concentreren en hebben we moeite om dingen te onthouden. We zijn dan overgevoelig en geïrriteerd. Wanneer er een conflict is tussen beide hersenhelften, verstarren we. Het is dan alsof de wereld aan ons voorbij gaat, buiten ons om draait.

Bij stress zijn we uit verbinding, ook letterlijk. Dat moeten we zo snel mogelijk herstellen. En dat is mogelijk. Marina Riemslagh schreef het boek 'Jezelf ontstressen in minder dan vijf minuten', vanuit haar vele opleidingen en haar privépraktijk ontwikkelde ze ‘Live The Connection’ en 'Het ABC van ontstressen'.

Een lezing in het kader van Samen Veerkrachtig

Wanneer

  • ma 07 oktober 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 5,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina