Dit is een archief item!

Wegens het lage aantal inschrijvingen, zijn we jammer genoeg genoodzaakt deze lessenreeks te annuleren.


Gert Keunen (1969) is docent, publicist en muzikant. Hij is doctor in de cultuursociologie en doceert muziekgeschiedenis en muzieksociologie aan verschillende muziekopleidingen in Vlaanderen. In de bib komt hij deelnemers vier vrijdagavonden onderdompelen in de interessante geschiedenis van de popmuziek.

Voor velen is popmuziek de soundtrack van het moderne leven. Toch loop je makkelijk verloren in een doolhof van genres en stijlen. Popmuziek is immers een chaotisch, moeilijk te ontwarren kluwen, met op het eerste zicht  haast evenveel stijlen als er artiesten zijn.

In deze lessenreeks worden enkele uitgangen van dit doolhof blootgelegd. Niet zozeer krijgen we een chronologisch overzicht van belangrijkste feiten, wel worden enkele specifieke stromingen onder de loupe genomen aan de hand van enkele thema’s.

Naast de historische wortels, typische kenmerken en markante vertegenwoordigers wordt telkens ook de link gelegd met de sociale context ervan, de muziekindustrie en het Belgische muziekleven.

Of het nu gaat om mainstream of underground, om majorplatenfirma's of independents, om blanke of zwarte muziek, om kunst of amusement, om gitaarterroristen of technonomaden, de cursus laat je niet alleen toe de dingen op een rijtje te zetten, je krijgt ook een verhelderende kijk op één van de belangrijkste naoorlogse cultuuruitingen.

De lessen gaan door op vrijdag
11/10, 25/10, 15/11, 29/11
telkens van 20 tot 22 uur

Meer info over deze lessenreeks vind je hier

 

Wanneer

  • vr 11 oktober 2019
    t.e.m.
    vr 29 november 2019
    vrijdag
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
BIB Bornem
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 45,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina