Dit is een archief item!

Deze lezing werd helaas geannuleerd. Geïnteresseerden kunnen terecht bij onze buren in Puurs-Sint-Amands, waar Rudi op 13 februari dezelfde lezing geeft.

In november 2020 trekken de Amerikanen opnieuw naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Haalt Donald Trump zijn tweede termijn binnen of niet? Journalist en schrijver Rudi Rotthier licht aan de hand van zijn reizen door Trumpgebied toe waarom hij denkt dat een stem voor Trump daar niet alleen aannemelijk, maar zelfs ook logisch is.

Voor een mijnwerker in West Virginia, een verslaafde in New Mexico, een metaalarbeider in Ohio of een garagist in Chicago was Trump de beste optie. Voor andere mensen, in andere delen van een verscheurd land, is de president dan weer de baarlijke duivel en niet de redder in nood.

Rudi Rotthier reisde voor zijn boek 'De Verscheurde Staten van Amerika' door het huidige Amerika en vond nuance naast nazinderende woede, verbittering naast verzet en vooral veel onbegrip. Een Republikeinse grensburgemeester die goede relaties met Mexico nastreeft en prompt de verkiezingen verliest. Een begrafenisondernemer die op zijn vierenzeventigste weer aan de slag gaat omdat zijn opvolger het aantal drugsdoden niet kan verwerken. Een makelaar die zijn geld verdient door conservatieven uit Californië naar Texas te verhuizen. Een advocate die de meest discriminerende nieuwe wetten aanvecht. Een restauranthoudster die dweept met de Kennedy's maar onder druk van haar familie niet langer portretten van eigentijdse Democraten aan de muur van haar gelagkamer hangt.

Op 2 december vertelt Rotthier bij ons alles over zijn reizen, zijn ervaringen en zijn ontmoetingen in Trumpland. 

Wanneer

  • ma 02 december 2019
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 5,00

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina