Dit is een archief item!

Ze danste bij kleppers als Wim Vandekeybus, Jan Fabre en Sidi Larbi Cherkaoui, maar in 2007 sticht ze samen met geluidskunstenaar Maarten Van Cauwenberghe het dansgezelschap Voetvolk.

Als choreografe timmerde de ondertussen iconische Lisbeth Gruwez de voorbije jaren aan een eigenzinnig parcours met onder meer een trilogie rond het extatische lichaam waarmee ze naam en faam maakte over gans de wereld.

Met The sea within verandert ze radicaal van koers: Gruwez maakt een magnetiserende voorstelling waarin ze de chaos niet langer wil beteugelen en op zoek gaat naar de orde in de chaos. Ze staat voor het eerst niet zelf op het podium, maar laat tien danseressen opgaan in een weids, ademend landschap:  tien krachtige lotusbloemen die symbool staan voor verbinding.  Ze brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin de ‘wij’ het ‘ik’ omarmt. De eruptieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft (Peter Verhelst noemde Gruwez ooit een ‘atoombom’) ruimen nu het veld voor aanhoudend kolkend magma.

De muziek is zoals gewoonlijk van de hand van Gruwez’ vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe, dit keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

www.voetvolk.be

Wanneer

  • do 21 november 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 22,00 (-19 tarief: € 11 | Vriendenpas 19/20: € 19 | Abo tarief 19/20: € 19)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina