Dit is een archief item!

Zodra er 100% zekerheid is, contacteren we iedereen persoonlijk i.v.m. terugbetalingen/verschuivingen. Het is momenteel zinloos zelf te mailen of te bellen. Bedankt voor jullie begrip en geduld. We wensen iedereen veel liefde en solidariteit in tijden van corona!

Is tegenslag altijd slecht? Hoe verstandig is het om je hele identiteit te laten afhangen van je status? Zouden we met zijn allen niet beter wat minder werken? Mogen we dieren eten? Waarom moeten we zorg dragen voor elkaar en de planeet? Heeft het zin om geluk na te streven? En wat willen we doorgeven aan onze kinderen in opvoeding, onderwijs en cultuur?
In deze lezing schetst Stefaan Van Brabandt de betekenis en het belang van de twijfel als creatieve en constructieve kracht. Er wordt  feestelijk getwijfeld aan de vanzelfsprekendheid van bepaalde ingesleten, vaststaande denkbeelden die ons persoonlijk en maatschappelijk leven vormgeven. ?
Van Brabandt vertrekt vanuit de overtuiging dat het rijke gedachtengoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is en dat de denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis ons leven vandaag nog steeds kunnen verrijken, inspireren en verbeteren.
Wie vorig seizoen de voorstelling Marx zag, werd omvergeslagen alleen al door de indringende tekst. Ook die was van de hand van Stefaan Van Brabandt. Dat belooft!

Wanneer

  • ma 30 maart 2020
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
BIB Bornem
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 5,00

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina