De laatste tien jaar heeft de Antwerpse Sidi Larbi Cherkaoui wereldnaam gemaakt als een van de beste en meest originele hedendaagse choreografen. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre ontwikkeld dat op persoonlijke en eigenwijze manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. Terugkerende elementen in zijn werk zijn spiritualiteit, het anders-zijn, de zoektocht naar identiteit, religie en de fascinatie voor andere culturen. Zijn voorstellingen krijgen gestalte aan de hand van een genereuze, poëtisch-elegante en lyrische dansstijl, vervuld van een zeker existentieel onbehagen.

In Nomad, het vierde stuk op de Midden-Oosters geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx, vult een gigantisch beeld van een woestijn de hele achterwand van de scène. Dit afgelegen landschap is een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven.

We krijgen indrukken van wezens die gedijen in de meest extreme omstandigheden, van de prachtige vergankelijkheid van zandduinen en woestijnwinden die in een oogwenk veranderen van richting, vorm en snelheid. En bovenal, de geest van samenhorigheid, van vriendschap en symbiose, de sleutel tot overleving en evolutie in een droge wereld die onmogelijk zou zijn zonder de steun van een ander.

Nomad is in 2020 exclusief in Ter Dilft te zien.

www.east-man.be

 

Wanneer

  • do 23 april 2020
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg

Prijs

€ 40,00 (-19 tarief: € 20 | Vriendenpas 19/20: € 37 | Abo tarief 19/20: € 37)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina