Dit is een archief item!

In 1971, toen componist Bryars in Londen woonde, werkte hij met een vriend, Alan Power, aan een film over het ruige leven in het gebied tussen Elephant and Castle en Waterloo Station. Tijdens het filmen begonnen sommige mensen dronken te zingen – soms stukken opera, soms sentimentele ballads. Eentje, die overigens helemaal niet dronk, zong een religieus lied Jesus' Blood Never Failed Me Yet. Dit lied werd uiteindelijk niet in de film gebruikt. Bryars ging er zelf mee aan de slag. Het werd de aanleiding voor een iconische werk, met steeds toenemende strijkers en blazersgroepen, in makkelijk te herhalen loops van 13 maten.

In het kader van De Week van de Nieuwe Muziek studeren de leerlingen van de academie dit indrukwekkende werk in, met Bryars als persoonlijke coach!

De leerlingen dans brengen het ballet Dido waarvoor Bryars de muziek componeerde. De leerkrachten van de academie begeleiden hen hierbij.

Ensemble: Erwin De Bock (piano), Aida Van de Perre (saxofoon), Kris Matthynssens (altviool), Pieter Stas (cello).

www.gavinbryars.com

Kom je graag naar zowel dit concert als naar de film Slag op het IJs met live compositie die ook kadert in De Week van de Nieuwe Muziek? Geniet dan van ons voordelige combitarief: 20 euro, 16 euro voor Vrienden en Abonnees, 10 euro voor -19 jarigen. Een combiticket bestellen doe je hier.

Wanneer

  • vr 06 maart 2020
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 17,00 (-19 tarief: € 8,5 | Vriendenpas 19/20: € 14 | Abo tarief 19/20: € 14)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina