Dit is een archief item!

Hendrik Willemyns, één helft van de Belgische band Arsenal, presenteert muziek in boekvorm met een film in concertvorm. Hij vroeg aan bevriende muzikanten om gedichten te schrijven vanuit het standpunt van een prostituee. Zo verzamelde hij tientallen metaforen, genoeg voor een filmscenario én voor het boek Room of Imaginary Creatures.

Die film vertelt het verhaal van een jonge poetsvrouw in Tokio die via een talentenjacht in de prostitutie terecht komt. Willemyns schakelde verschillende toonaangevende animators en CGI-artiesten in. Het resultaat is een bevreemdende filmtrip die op poëtische manier in beeld brengt hoe muziek tot stand komt en hoe het ten onder kan gaan.

De gedichten uit het boek, de film, de muziek… alles komt samen in de Birdsong-filmconcerten waar Hendrik Willemyns met live band de kleurrijke wereld van de Room of Imaginary Creatures tot leven brengt.

De film wordt ook internationaal goed ontvangen. Zopas kocht zelfs HBO, het Amerikaanse televisienetwerk achter grote series als Game of Thrones, Big Little Lies en The Sopranos de film aan!

Wanneer

  • vr 14 februari 2020
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 27,00 (-19 tarief: € 13,5 | Vriendenpas 19/20: € 23 | Abo tarief 19/20: € 23 | Gratis voorstelling vriendenpas: € 0)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina