Dit is een archief item!

Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een intens album  dat de smart van een gebroken liefde transformeert in een weidse klank en intieme teksten, zoals alleen Bram Vanparys dat kan.

Na Wild Flowers (2015) liet Bram Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen. Over zin – betekenis en richting –, over eigenheid en eerlijkheid, over te hard willen of net te weinig zoeken. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. Hij bracht er een jaar door in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop. De nood om te maken en te spelen keerde terug, nog vuriger dan voorheen, misschien niet toevallig op het moment dat de liefde verdween.  De radeloosheid van die stille dagen kan je als luisteraar haast voelen. De teksten geven onverbloemd verslag van een loodzware episode, op pijnlijke en pakkende wijze. Het is dan ook niet voor niets dat Vanparys de MIA voor beste componist wegkaapte. 

Silent Days, het vijfde album van The Bony King Of Nowhere wordt door iedereen de hemel in geprezen. In al zijn sereniteit toont Bram Vanparys wat voor kracht er achter de kwetsbaarheid van een vers gebroken hart schuilt. Kippenvel troef.

'Silent Days is Vanparys Blood on the Tracks' - Humo

'Koude nachten, gloeiende terugkeer' - Dansende Beren

Wanneer

  • do 23 januari 2020
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Clubzaaltje Hingene
adres
Leopoldstraat 8 2880 Bornem

Prijs

€ 18,00 (-19 tarief: € 9 | Vriendenpas 19/20: € 15 | Abo tarief 19/20: € 15)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina