Dit is een archief item!

Consouling Sounds, het Belgische label voor experimentele en grensverleggende muziek, strijkt neer in Bornem met drie Belgische dronebands.

Voor wie niet bekend is met het genre: stel je een donkere, intens poëtische sfeer voor waarin muziek die een samensmelting is van ambient, neo-klassiek en elektronica, je meeneemt op een zinnenprikkelende reis doorheen je hoofd. De avond is het resultaat van een samenwerking tussen muzikanten én beeldend kunstenaars. Motion designer Christel Morvan maakte speciaal voor deze voorstelling een animatie die samen met de muziek wordt gepresenteerd. De drie bands brengen in het najaar van 2019 een nieuwe release uit op Consouling Sounds.

dustbug of Karel Thant is een jong eenmansproject. Nog gloednieuw en toch meteen verfrissend in het genre, belooft dustbug hoge ogen te gooien.

Monnik, a.k.a. Thibaud Meiresone, is een klankarchitect als geen ander. In zijn jonge maar reeds boeiende muzikale carrière bracht hij eerst Vondeling uit en enkele jaren daarna Bedevaart. Telkens verrast hij met tragisch klinkende schoonheid, gevat in eenvoud, gestript tot de essentie. Elke plaat brengt een nieuw geluid, waar in het begin de pure drone weerklonk doorweven met elementen uit folk en meditatieve muziek om daarna over te gaan in een meer elektronisch geluid.

Empusae, een duo bestaande uit Nicolas Van Meirhaeghe en Christel Morvan, brengt muziek die je het best kan vergelijken met een meeslepende soundtrack. De samenwerking tussen muzikant Nicolas en motion designer Christel, leidde al vaker tot een bijzonder geheel. Ook voor deze plaat werkten beide kunstenaars, die ook partners zijn in het leven, aan een verhaal met beeld en geluid. Een huwelijk dat blijft intrigeren.


Wanneer

  • za 12 oktober 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Clubzaaltje Hingene
adres
Leopoldstraat 8 2880 Bornem

Prijs

€ 14,00 (-19 tarief: € 7 | Vriendenpas 19/20: € 10 | Abo tarief 19/20: € 10)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina