Dit is een archief item!

Afgelopen zomer kreeg fotograaf Patrick Verbeeck onverwacht het harde verdict: prostaatkanker. Een ‘Gleason Score’ (die de kwaadaardigheid van de tumor meet) van 7 gaf aan dat het om een agressieve vorm van kanker ging. Het nieuws was een zware psychologische schok. Toch bleef hij niet bij de pakken zitten en was hij vastbesloten om hier iets moois uit te creëren.

Deze krachtige, gedurfde, emotionele en zeer persoonlijke reeks gaat over angst en hoop, over leven en dood. Via metaforische natuurbeelden drukt hij zijn gedachten en gevoelens uit, van aan de diagnose tot enkele maanden na de operatie. Als kijker kan je meekijken in zijn hoofd en voel je zijn emoties letterlijk wegen. Hoewel de algemene teneur donker is, spreekt er ook hoop uit de aanwezige lichtpunten. De ziekte krijgt een gezicht door natuurbeelden te combineren met zelfportretten en visueel bewijsmateriaal van zijn opname en van de ingreep. Een fotografisch essay dat komaf wil maken met het taboe dat nog steeds op prostaatkanker rust.

I.k.v. Fotografiecircuit Vlaanderen.

Foyer schouwburg.

Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen. Gesloten op 30.05, 31.05, 01.06, 02.06!

Wanneer

  • wo 08 mei 2019
    t.e.m.
    ma 03 juni 2019

Waar

naam
CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 412880 Bornem

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina