Dit is een archief item!

Gratis voor iedereen met een Vriendenpas. Reserveer je ticket!

Geboren muzikanten halen letterlijk overal muziek uit. Joris Caluwaerts verzamelt een bende artiesten in Ter Dilft waarvoor geen muzikale uitdaging te gek is. Hun ‘doppler’ laat je de hartslag van hun creativiteit horen.

Dompel je onder in de wereld van muziekknutselaars, geluidsinstallaties, muziek gemaakt met objets trouvés, muziekmachines, klankobjecten, eigenaardige instrumenten… en laat je zeker ook verrassen door enkele (op zijn zachtst gezegd) ongewone concerten.

Doppler spreidt zich uit over 2 zalige avonden. Er zijn aparte tickets voor zaterdag en zondag. Maar je kan je voor beide avonden ook 1 weekendticket aanschaffen!

KINTSUGI
Een experimenteel noise-collectief van Karel de Backer (Flip Kowlier, Dead Man Ray…), David Demeyere (Novastar, Sherman…) en Thomas Werbrouck (KRANKLAND, Little Trouble Kids). Uit recuperatiemateriaal maken ze ongeziene instrumenten, ongehoorde klanken, futuristische muzikale vehikels, kletterende kabaalkasten… afval ≠ brol.
Voor het optreden in Ter Dilft wordt de bezetting aangevuld met Hingenaar Janko Beckers.
20 uur

The Colorist LABO & Joris Caluwaerts play George ‘Toet’ Smits
Speciale creatie voor Doppler!
Percussionisten Aarich Jespers, Kobe Proesmans en Sep Francois spelen op de piepschuim-instrumenten van George ‘Toet’ Smits. Joris Caluwaerts begeleidt op toetsen.
Deze vier muzikanten bouwen hun eigen Isomopolis, repeteren een hele week en spelen George ‘Toet’ Smits.
20.30 uur

Tuning Things (performance)
Tuning Things is een muzikale expo, een cd en een performance van geluidskunstenaar Wannes Deneer met als rode draad het archief van geluidsopnames, geluidsvideo’s, partituren en klankinstallaties van Tuning People tussen 2005 en 2018. Op het album staan 16 muziektracks en klankcollages. De expositie - die het hele festival te zien is in de centrale inkomhal - toont een greep uit de installaties en materialen waarmee de opnamen tot stand kwamen. In de performance van vanavond roept Wannes Deneer, samen met Jutta Troch op harp en Frederik Meulyzer op baritongieter, de sfeer van de cd op. De cd is te koop via wannesdeneer.bandcamp.com/album/tuning-things en tijdens Doppler.
21.30 uur

Walter Hus
Special guest: Marcel Vanthilt!

Walter Hus, gekend als ‘klassiek’ componist van o.m. opera’s en filmmuziek, is ook al jarenlang bezig met een revolutionair werk op het Decap Orgel.
Walter creëerde met het Decap Orchestrion psychedelische soundscapes, atmosferische film scores, opera’s en werkte samen met world- en  rock-artiesten, videogame-makers, visuele kunstenaars, schrijvers en wetenschappers.
Hus brengt zijn gigantische installatie naar Bornem en brengt deze legendarische techno set terug tot leven. Vandaag gaat hij de meer experimentele toer op in een nieuwe creatie met guests, o.a. Andrew Claes, bekend van STUFF.
22.30 uur

Wanneer

  • zo 10 maart 2019
    van 20 uur tot 23.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 14,00 (-19 tarief: € 7 | Vriendenpas 18/19: € 0 | Abonnement: € 12 | Weekendprijs: € 20)
Alle activiteiten
foto: _23 190310 Doppler The Colorist B.jpg
foto: _26 190310 Doppler Tuning Things B.jpg
foto: _29 190310 Doppler Walter Hus B.jpg
foto: Inbraak B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina