Dit is een archief item!

Gratis voor iedereen met een Vriendenpas. Reserveer je ticket!

Geboren muzikanten halen letterlijk overal muziek uit. Joris Caluwaerts verzamelt een bende artiesten in Ter Dilft waarvoor geen muzikale uitdaging te gek is. Hun ‘doppler’ laat je de hartslag van hun creativiteit horen.
Dompel je onder in de wereld van muziekknutselaars, geluidsinstallaties, muziek gemaakt met objets trouvés, muziekmachines, klankobjecten, eigenaardige instrumenten… en laat je zeker ook verrassen door enkele (op zijn zachtst gezegd) ongewone concerten.

Doppler spreidt zich uit over 2 zalige avonden. Er zijn aparte tickets voor zaterdag en zondag. Maar je kan je voor beide avonden ook 1 weekendticket aanschaffen!

Jazzhands
Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) is een saxofonist en synthesizer-freak. Dit podiumbeest stelt het prototype voor van zijn Jazzhands. Met deze elektronische handschoenen kan je een akoestische sax futuristische klanken laten genereren.
20 uur

Gerrit Valkenaers
De scène staat volgestouwd met objecten, gaande van een fietswiel over een hoop stenen tot spiegelscherven. Zoals een experimentele found footage film, bestaat een concert van Gerrit uit gevonden geluiden waaruit hij composities en improvisaties put.
20.30 uur

Slumberland
Haardrogers met mondharmonica’s, vervormde breinaalden, filmprojectoren en een assemblage van drum- en naaimachines zijn de instrumenten van dienst, extra verrijkt door (g)rauwe gitaarpartijen.
Muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex-Echo Beatty) brengt twee straffe drummers mee: Frederik Meulyzer (o.a. Stray Dogs) en Alfredo Bravo (o.a. Flying Horseman).
21.30 uur

Tuning Things
Doorlopend kan je in de centrale inkomhal de muzikale expo Tuning Things van geluidskunstenaar Wannes Deneer meemaken. De expo toont een greep uit de klankinstallaties en de materialen die het gezelschap Tuning People tussen 2005 en 2018 gebruikte in hun voorstellingen.
www.tuningpeople.be/tuning-things

Walter Hus
Walter Hus, gekend als ‘klassiek’ componist van o.m. opera’s en filmmuziek, is ook al jarenlang bezig met een revolutionair werk op het Decap Orgel.
Walter creëerde met het Decap Orchestrion psychedelische soundscapes, atmosferische film scores, opera’s en werkte samen met world- en  rock-artiesten, videogame-makers, visuele kunstenaars, schrijvers en wetenschappers.
Hus brengt zijn gigantische installatie naar Bornem en brengt deze legendarische techno set terug tot leven. Op zondag gaat hij de meer experimentele toer op in een nieuwe creatie met guests, o.a. Andrew Claes (STUFF)...
22.30 uur

Wanneer

  • za 09 maart 2019
    van 20 uur tot 23.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 14,00 (Vriendenpas 18/19: € 0 | -19 tarief: € 7 | Abonnement: € 12 | Weekendprijs: € 20)
Alle activiteiten
foto: _11 190309 Doppler Jazzhands B.jpg
foto: _14 190309 Doppler Gerrit Valkenaers B.jpg
foto: _17 190309 Doppler Slumberland B.jpg
foto: _26 190310 Doppler Tuning Things B.jpg
foto: _29 190310 Doppler Walter Hus B.jpg
foto: Inbraak B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina