Dit is een archief item!

Toen hij 12 was werd er bij Sint-Amandsenaar Frank Van Linden de erfelijke ziekte ataxie van Friedreich vastgesteld, een aangeboren, progressieve aandoening van het zenuwstelsel. In 2005 belandde hij daardoor in een rolstoel. Hoewel hij tot dan toe eigenlijk weinig of geen sport had beoefend, veranderde dat toen helemaal: hij kocht een aankoppelhandbike en begon fanatiek te sporten.

Ondertussen reed Frank al verschillende keren de Dodentocht uit, beklom hij meerdere keren de Mont Ventoux en de Muur van Geraardsbergen, reed hij in 8 weken met de handbike van Sint-Amands tot Santiago de Compostela, vaarde hij in 26 dagen van de bron van de Schelde in Frankrijk tot bij Zates in Mariekerke en nog veel meer. Nooit zonder pijn of blessures, maar wel altijd omringd door een stevige vriendenkring.

Over zijn ervaringen met de ziekte, maar vooral over de avonturen die hij daardoor beleefde schreef Frank nu het boek Het kan alle kanten uit. Een boek vol grappige, spannende en pakkende verhalen over de kracht van vriendschap, over het zoeken naar zingeving, over het omgaan met wat onvermijdelijk is, over in de put geduwd worden en er weer uitklauteren.

Op 11 maart komt hij zijn boek voorstellen in de bib van Bornem. De winst van de boekenverkoop gaat naar FARA, een Amerikaanse vzw die zoekt naar een werkend medicijn tegen ataxie van Friedreich.

Wanneer

  • ma 11 maart 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 5,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina