Dit is een archief item!

A Star Is Born is zowel voor Bradley Cooper als voor Lady Gaga een debuut. Cooper treedt voor het eerst aan als regisseur en Lady Gaga neemt voor het eerst een hoofdrol voor haar rekening. En beiden doen dit subliem.

De alcoholverslaafde countryster Jackson Maine (Bradley Cooper) loopt naar het einde van zijn carrière, tot hij het jonge supertalent Ally (Lady Gaga) ontdekt in een travestiebar. Ze vallen als een blok voor elkaar en Ally wordt de artieste die ze altijd al moest zijn. Jack struggelt met zijn eigen verval, dat loodrecht op het succes van Ally staat.

Bradley vertolkt de bewondering die overgaat in jaloezie en regelrechte afgunst op doodeerlijke wijze, maar ook Lady Gaga acteert ijzersterk. Misschien ook door het feit dat de film heel wat parallellen vertoont met haar eigen leven: voor ze een ster werd, kreeg ze ook menig maal te horen dat ze niet knap genoeg was om zelf in de spotlight te staan en werd haar aangeraden om vooral nummers voor anderen te blijven schrijven.

Dat A Star Is Born een sterk drama is vol emotie en krachtige songs, bewijst de nominatie voor maar liefst vijf Golden Globes: die voor Beste Film – Drama, Beste Acteur - Drama (Bradley Cooper), Beste Actrice - Drama (Lady Gaga), Beste Regisseur (Bradley Cooper) en Beste Originele Song (‘Shallow’). Die voor Beste Originele Song namen ze mee naar huis.

USA, 2018, 136’
Regie: Bradley Cooper
Met o.a. Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott…

Koop je tickets online: snel, gemakkelijk en zonder aanschuiven aan de kassa!

Opgelet: vanaf februari zijn onze filmzitjes genummerd!


 

Wanneer

  • di 12 februari 2019
    van 20.30 uur tot 22.46 uur

Waar

naam
Schouwburg

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas 18/19: € 5 | -19 tarief: € 3)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina