Dit is een archief item!

2018 was een jaar van herdenkingen van WOI. Luitenant-kolonel op rust Manu Cammaert bekijkt tijdens deze retrospectieve de oorlogsperiode met een eigen insteek. Hij deelt de wereldbrand op in zeven gevoelens die bij verschillende doelgroepen (soldaten, burgers, vluchtelingen …) leefden. Gevoelens die vandaag, een eeuw later, nog steeds herkenbaar zijn.

Cammaert creëert het verhaal met behulp van authentieke gebeurtenissen en uitreksels uit brieven en dagboeken. De zeven onderdelen worden extra gevoed door muziek, filmfragmenten en historisch beeldmateriaal.

 
Over luitenant-kolonel Manu Cammaert

Manu Cammaert is infanterist van opleiding. Hij diende 6 jaar bij het 1ste Regiment Karabiniers-Wielrijders in Spich (Troisdorf, Duitsland) en 4 jaar bij het 6de Linieregiment (Kapellen). Na zijn Cursus voor Hoger Officier aan het Koninklijk Hoger Instituut van Defensie in 1995 en een master aan de Newport University nam hij tussen 1997 en 2015 deel aan alle de grote reorganisatieplannen van Defensie. In april 2017 beëindigde hij zijn militaire loopbaan.

Manu heeft een passie voor militaire geschiedenis: hij concentreert zijn kennis vooral op de Eerste Wereldoorlog en de invloed ervan op de geopolitiek van vandaag. Hij publiceerde diverse artikelen met betrekking op management, organisatiebeheersing, kwaliteitssystemen en krijgsgeschiedenis. Hij is de auteur van "De Geschiedenis van het Zesde Linieregiment", dat erkend wordt als toonaangevende bijdrage voor hen die met één boek meer willen weten over de militaire geschiedenis van België, met het Zesde Linieregiment in het bijzonder.

Wanneer

  • ma 21 januari 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
BIB Bornem
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 5,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina