Dit is een archief item!

Cold War is, in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, geen oorlogsdrama, maar wel een prachtig liefdesverhaal over een gedoemde liefde in Polen tijdens het Sovjetregime die een periode van zo’n twintig jaar overbrugt.

1949. De dirigent-pianist Wiktor (Tomasz Kot) reist samen met de producer Irena (Agata Kulesza) door landelijk Polen, op zoek naar jong talent voor een traditioneel volksliederen- en dansgezelschap. Als de blonde zangeres Zula (een indrukwekkende Joanna Kulig) auditie komt doen, valt hij als een blok voor haar talent en schoonheid. Ook al doet het gerucht de ronde dat ze net is vrijgelaten uit de gevangenis voor de moord op haar vader en ze net allesbehalve ervaring heeft met folk. Ondanks hun radicaal verschillende achtergrond en politieke overtuiging, is hun verliefdheid niet te stoppen. Maar wanneer het gezelschap ook hymnes van Stalin moet opvoeren, voelt Wiktor zich beknot. Tijdens een bezoek aan Oost-Berlijn beraamt hij een plan om met Zula naar het Westen te vluchten.

De Brits-Poolse regisseur Pawel Pawlikowski won een Oscar voor beste buitenlandse film met Ida en is maker van o.a. Last Resort en My Summer of Love. Ook deze film is weer een schot in de roos. Cold War is op Film Fest Gent bekroond met de Grand Prix voor Beste Film en leverde hem in Cannes de prijs voor beste regisseur op.

Een jazzy, visueel vernuftig filmpje over onmogelijke liefde in onmogelijke, politiek gechargeerde tijden, dat amper 85 minuten nodig heeft om de gevoelstemperatuur in Cannes aanzienlijk de hoogte in te jagen - Knack Focus.

‘Cold War’ is een van die zeldzame films waarop niets aan te merken valt. Een voldragen meesterwerk, van een unieke regisseur. - ***** De Morgen

Regisseurs die het aandurven om kunstwerken voor de eeuwigheid te maken: ze bestaan nog. - **** De Standaard

PL, FR, VK, 2018, 88’
Regie: Pawel Pawlikowski
Met o.a. Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc…

Koop je tickets online: snel, gemakkelijk en zonder aanschuiven aan de kassa!

Ter info: deze film valt ook onder de TOTZ-actie!

Wanneer

  • do 27 december 2018
    van 20.30 uur tot 21.58 uur

Waar

naam
Schouwburg

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas 18/19: € 5 | -19 tarief: € 3 | Gratis voorstelling vriendenpas: € 0)
Alle activiteiten
foto: VP-actie oranje B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina