Dit is een archief item!

De wereldberoemde sportman Thierry (Vincent Rottiers) vertrekt halsoverkop naar Senegal om zijn gedachten te verzetten. Daar maakt hij kennis met de prostituee Fae (Fatou N’Diaye). Zij heeft nog nooit van de grote kampioen gehoord. Al snel voelt hij zich bevrijd in het gezelschap van Fae, die hem ziet zoals hij echt is.

Hij wordt halsoverkop verliefd op de Afrikaanse gazelle. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen.

Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

De film is gebaseerd op de succesroman Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten van Dimitri Verhulst. Toen wielrenner Frank Vandenbroucke op 12 oktober 2009 overleed in Senegal, was dat wereldnieuws. Dit zette schrijver Dimitri Verhulst aan het denken. Let wel: een biopic over het leven van de wielrenner is het niet.

België, 2018, 105’
Regie: Koen Mortier (Ex Drummer)
Met o.a. Vincent Rottiers, Paul Bartel, Fatou N'Diaye…


'Mortier zet opnieuw een stap vooruit als cineast. De wondermooie fotografie van Nicolas Karakatsanis en de muziek van Soulsavers doen ‘Engel’ met een zachte vleugelslag opwieken in de richting van een licht onwerkelijke hemisfeer.'  **** Humo

'Wat een talent is de Franse acteur Vincent Rottiers.'
'Engel speurt naar licht in een alles opslokkende duisternis.' *** De Standaard


Koop je tickets online: snel, gemakkelijk en zonder aanschuiven aan de kassa!

Wanneer

  • di 06 november 2018
    van 20.30 uur tot 22.15 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas 18/19: € 5,00 | -19 tarief: € 3,00)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina