Dit is een archief item!

‘Film Fest Gent’ trekt het land in. Iedere derde dinsdag van de maand wordt een spraakmakende avant-première vertoond in een aantal filmhuizen en cultuurcentra in Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je afwisselend terecht in CC Ter Dilft en cc Binder. De vertoning wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De tuinen van een decadente villa liggen bezaaid met champagnekurken, confetti en lingerie. Het is een tafereel uit Loro, de langverwachte biopic over de wilde jaren van de omstreden Italiaanse mediamagnaat en ex-premier Silvio Berlusconi. Oscarwinnend regisseur Paolo Sorrentino (La Grande Belezza, The Young Pope) wordt opnieuw geflankeerd door zijn favoriete acteur Toni Servillo als Berlusconi. Eerder maakten ze het onthutsende portret Il divo, over oud-premier Giulio Andreotti, goed voor de juryprijs in Cannes in 2008.
Sorrentino neemt geen politieke standpunten in, maar levert een slinks portret af van Il Cavaliere en diens machtshongerige entourage. De cinematografie van Luca Bigazzi is alweer om van te smullen. Niemand brengt zwembadshots, Pasolini-achtige close-ups en de quasi-erotische verheerlijking van sofa’s, koffietafels en plasmaschermen zo flamboyant in beeld als deze uitmuntende cameraman.

2018, Italië, 104’
Regie: Paolo Sorrentino
Met o.a. Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio…

Andere edities van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant: 20 november 2018: cc Binder. De film wordt een maand vooraf aangekondigd.
Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidkaart.

Koop je tickets online: snel, gemakkelijk en zonder aanschuiven aan de kassa!

Wanneer

  • di 16 oktober 2018
    van 20.30 uur tot 22.14 uur

Waar

naam
Schouwburg

Prijs

€ 6,00 (Abo tarief 18/19: € 5,00 | Vriendenpas 18/19: € 5,00 | -19 tarief: € 3,00)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina