Dit is een archief item!

From the Dust Lands

Toenemende hitte en droogte zijn een rechtstreeks gevolg van de klimaatopwarming. Deze foto’s zijn een visuele verbeelding van een post-apocalyptische, woestijn geworden wereld. In deze fictieve maar realistische plek overleeft de mens in extreme omstandigheden. Drinkbaar water en natuurlijke rijkdommen zijn schaars en worden met militaire macht beschermd. Een occasionele ruïne herinnert aan een voorbije beschaving.

De fotograaf bezocht woestijngebieden in Egypte en Ethiopië. In het midden van deze godverlaten streken onderzocht hij het effect van de verwoestende klimaatelementen op de mens en het landschap.

Deze reeks toont stoffige, dorre landschappen met hier en daar een teken van menselijke aanwezigheid. De bewuste overbelichting en reductie tot topografische essentie werken de vervreemding en afstandelijkheid van de landschappen in de hand. Het is dan ook verwonderlijk dat deze schrille beelden van een verbleekte toekomst een zekere pracht en aantrekkingskracht hebben. Dit contrast tussen onbehagen en schoonheid staat dan ook centraal.

Wanneer

  • wo 07 november 2018
    t.e.m.
    ma 03 december 2018

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Contact

e-mail
info@terdilft.be
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina