Dit is een archief item!

Anno 1595 schreef William Shakespeare de klassieker der klassiekers Romeo and Juliet. Een opvoering over de strijd tussen de families Capulet en Montague nam zowat drie uur in beslag. Er stonden om en bij de 16 acteurs (allemaal mannen) op de planken om het wel en wee van de geliefden Romeo en Julia te vertolken. Romeo en Julia is hét ultieme verhaal van de liefde: voor allen die liever zelf sterven dan hun liefde te laten sterven. Van de liefde die zichzelf via de dood vereeuwigt, omdat ze geen tijd kreeg om beleefd te worden.

Van meet af aan wordt de toon gezet: 2 families, 2 publieken, 2 vijanden, 2 geliefden. Veel meer is er niet nodig om 90 minuten weergaloos theater op scène te zetten. In een frisse hedendaagse vertaling met volle respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue: pikante verzen, flitsende zwaarden, burleske humor en onweerstaanbare romantiek. Ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint tot in de dood, alles heeft Romeo en Julia in zich.

In deze versie geen effecten en geen gedoe maar spelen, spelen, spelen dat de stukken er van af vliegen, pure Shakespeare dus. Een ijzersterke cast met Joren Seldeslachts (Europa in de Herfst, Spitsbroers, Beau Séjour…), Jonas Van Thielen (Vuur, Ten Oorlog…), Reinhilde Van Driel (Buiten de zone) en de innemende Astrid Annicaert speelt de pannen van het dak

Een samenwerking met cc Binder.

www.theaterdetoekomst.be

Dinsdag 29/01 om 10 en 13.30 uur
Schouwburg Ter Dilft
Voor 3de graad secundair onderwijs
7 euro

Wanneer

  • di 29 januari 2019
    van 13.30 uur tot 14.30 uur

Waar

naam
Schouwburg
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina