Dit is een archief item!

Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles. Een jury van ervaren programmatoren gaat op zoek naar een ensemble dat op een bijzondere en persoonlijke manier aan de slag gaat met klassieke muziek. Jaarlijks wordt er één Vlaams en één Waals ensemble bekroond met de Supernovaprijs. Deze aanmoedigingsprijs geeft jonge artiesten naambekendheid en speelkansen, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. De Supernova-winnaars krijgen een tournee aangeboden van minstens 10 concerten in heel België met aftrap op het Klarafestival.

De Ster en Ter Dilft nodigen je uit de laureaten van 2018 aan het werk te zien.

Supernova-partners: CC Ter Dilft, CC Strombeek, CC Westrand, Kunstenpunt, Festival van Vlaanderen Brussel, Klarafestival, Klara, Festival de Wallonie, Musiq3, Festival Musiq’3 en Les Festival de Wallonie.

Scarbo

Scarbo (Nele Tiebout, Asagi Ito, Bart Van Beneden en Pieter Pellens) is een saxofoonkwartet met Brussel als thuisbasis. Ze spelen arrangementen van de muziek van Bach en Scarlatti, over Grieg tot Cole Porter. De vier saxofonisten vonden elkaar in een passie voor cross-overs met andere kunsten en betrekken in hun projecten graag dans.


Trio O³

Lydie Thonnard (fluit), Eugenie Defraigne (cello) en Léna Kollmeier (piano) delen een bijzondere interesse in live muziek. Hun ontdekking en interpretatie van Vox Balaenae van G. Crumb in 2014 deed hen beslissen om samen te musiceren. Na hun eigen universum afgebakend te hebben, stelden ze in 2016 hun eerste project Échos de la Terre voor. Ze blijven dit spelen maar zijn intussen volop bezig aan een nieuw project rond werken van Belgische componisten waaronder Paula Defresne en Fabian Fiorini.

www.supernovaclassic.be

Je bent altijd welkom op het ontbijt vanaf 10.30 uur!

Herbeluister hieronder het laureatenconcert van Trio 0³ en Scarbo tijdens Klarafestival!

Naast de Supernova playlist kan je nu AlphaPlay 3 maanden gratis proberen. Ontdek een prachtige selectie van klassieke muziek, van de toonaangevende onafhankelijke labels.
Klik hier voor 3 maanden gratis AlphaPlay.

Wanneer

  • zo 19 mei 2019
    van 11 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Kapel De Rank
adres
A. Van Landeghemstraat 1132830 Willebroek

Prijs

€ 18,00 (Abo tarief 18/19: € 16 | Vriendenpas 18/19: € 16 | -19 tarief: € 9)
Alle activiteiten
foto: 190519 Trio 03 Supernova B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina