Dit is een archief item!

'I just want to do my part and leave ... Not for what they’re going to remember you for, but for what you believe in as a man.'

Het zijn de woorden van de legendarische muzikant en activist Fela Kuti. Via zijn muziek streed hij voor gerechtigheid en tegen de corruptie in zijn land Nigeria. Choreograaf Serge Aimé Coulibaly nam zijn leven en werk als het vertrekpunt voor zijn nieuwste creatie waarin hij onderzoekt hoe je als kunstenaar andere mensen collectief kunt beïnvloeden en hoe je hen kunt stimuleren om verandering te brengen. Zoals in zijn vorig werk zoekt Coulibaly niet naar antwoorden maar legt hij enkele pertinente vragen op tafel; Welke gebeurtenissen in de wereld hebben mensen ertoe aangezet om de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar alternatieven? Vanwaar de behoefte aan een charismatische leider? Welke macht heb je als beweging en onder welke omstandigheden kun je die uitvoeren? Hoeveel vrijheid heb je binnen een beweging …

Fela Kuti’s Afrobeat is zeer rijk en complex met veel verwijzingen naar zijn Afrikaanse roots en tegelijkertijd doorweven van Westerse jazz-invloeden. Zijn muziek biedt een venster op de wereld en via zijn teksten toont hij een sterke politieke betrokkenheid. Het muzikale oeuvre van Fela Kuti biedt de choreograaf en de dansers een waaier aan mogelijkheden. De kracht van zijn muziek is de combinatie van schoonheid en engagement en die mix opent vele registers van zeer bruut, tot zacht, van dwingend tot harmonieus en kwetsbaar. Muzikant/componist Yvan Talbot, een grote kenner van zijn muziek, speelt met deze uitersten en brengt ze samen tot een samenhangend geheel.

Na enkele ervaringen als danser (o.a. bij Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui) richtte de Burkinese/Belgische danser-choreograaf Serge Aimé Coulibaly zijn eigen compagnie op. In zijn werk verweeft hij het Afrikaanse culturele erfgoed met westerse, hedendaagse dansinvloeden.

Dankzij onze bedrijvenpool
Advicegroup & Walraevens, Advocatenkantoor Bart Schuermans, Berno Vastgoed, Bouwbedrijf Weckx-Van Pellicom, Brijs nv, Deze Week / De Zondag / Steps / Digilocal, Erik Schilders bvba, Friesland Campina, Hens Van Meulder, Interieurglas, Lambrechts nv, Mediaan Reisbureau, Muyshondt Electro Service, Siësta Schoenen en Mode, Studio Klein Brabant, Topfloor, Tricabo nv en Waumans André.

Wanneer

  • vr 05 april 2019
    van 20.30 uur tot 22.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 25,00 (Abo tarief 18/19: € 22 | Vriendenpas 18/19: € 22 | -19 tarief: € 12,5)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina