Dit is een archief item!

Later dit jaar brengt de Bornemse journaliste Hind Fraihi haar nieuwe boek Jihadista uit. Daarin onderzoekt ze de belangrijke rol van vrouwen in de jihad, de gewapende oorlog. Fraihi rekent af met naïeve stereotyperingen van islamitische vrouwen als slavinnen, bruiden of radeloze moeders. Onder deze vrouwen bevinden zich niet alleen volgzame en onderdrukte broedkippen. Van rekruteerder tot propagandist: vrouwen spelen een cruciale rol binnen IS en andere jihadistische organisaties.

De auteur geeft tijdens deze lezing een voorsmaakje van het nieuwe boek. Daarin laat ze kennismaken met de aantrekkingskracht die een strikt islamistische samenleving uitoefent op jonge vrouwen van over heel de wereld, ook in het vrije Westen. Na jaren veldwerk in radicale islamitische middens legt ze bloot hoe sociale media, poëzie en de do-it-yourselfmentaliteit van onze samenleving een belangrijke rol spelen in de rekrutering door en van jonge vrouwen.

De Bornemse Hind Fraihi is journaliste, columniste en auteur. Ze verwierf internationale bekendheid door haar reeks en boek Undercover in Klein-Marokko.

Ma 11.02 | 20 tot 22 uur
Schouwburg Ter Dilft
5 euro

Deze lezing is volzet. Indien je alsnog interesse hebt, mail dan naar bibliotheek@bornem.be, dan houden we je graag op de hoogte indien we een extra lezing zouden organiseren.

Wanneer

  • ma 11 februari 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina