Dit is een archief item!

In 2016 bracht Utopia de zeven lamentaties van Cristobal de Morales uit op cd. Deze prachtige klaagzangen bewenen in een bijbelse poëzie de ondergang van Jeruzalem. Getoonzet door Morales, een van de grootste Spaanse polyfonisten, worden de lamentaties afgewisseld met de gregoriaanse melodieën waarop ze geïnspireerd zijn.

Daarnaast vertolkt Utopia ook profane klaagzangen: enkele van de mooiste madrigalen van De Wert, Monteverdi en Josquin. Onmogelijke liefdes of pijnlijk afscheid nemen, waarbij de zoete dood regelmatig als enige oplossing wordt gesuggereerd.

De wondermooie stemmen van de zangers zorgen meer dan eens voor kippenvel.

Met: Clare Wilkinson (mezzo-sopraan), Bart Uvyn (contratenor), Adriaan De Koster (tenor), Lieven Termont (bariton) en Bart Vandewege (bas).

Check alvast het programma onderaan!

Extra toelichting bij het programma door Pieter Stas.
Alle tickethouders zijn welkom op een inleiding op dit concert, op maandag 3 december van 20 tot 22 uur. Dit wordt gegeven door Pieter Stas, leerkracht cello en muziekgeschiedenis aan de Academie Muziek, Woord en Dans van Bornem, en gedreven cellist van het Goeyvaerts String Trio. Pieter zal inzoomen op de muziek en de componisten die op dit concert aan bod komen. Ongetwijfeld een meerwaarde voor wie 100% van dit concert wil genieten. We ontvangen u graag in de muziekacademie. U kan zich gewoon aanmelden aan de balie, iets voor 20 uur.

www.utopia-ensemble.be

Wanneer

  • wo 05 december 2018
    van 20.30 uur tot 22 uur

Waar

naam
Kerk Mariekerke
adres
Omgangstraat 12880 Bornem

Prijs

€ 18,00 (Abo tarief 18/19: € 16 | Vriendenpas 18/19: € 16 | -19 tarief: € 9)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina