Dit is een archief item!

Repair Café

Repareren is terug! Het Repair Café brengt het herstellen op een hedendaagse manier weer in de samenleving. Het is de ideale manier om bij te leren over de milieu-impact van afval en om stil te staan bij wat nog herstelbaar is.

In het Repair Café bekijk je samen met een deskundige vrijwilliger of jouw toestel, kledingstuk, computer, meubeltje, fiets of iets anders nog te herstellen is. Zo valt er heel wat bij te leren, en ongeveer de helft van de herstellingen gebeurt met succes. Soms beschikken we niet over de nodige vervangstukken en kunnen we de reparatie niet tot een goed einde brengen, maar dan krijg je wel advies waar je mee verder kunt.


Geefplein

Tegelijk met het Repair Café organiseren we een Geefplein. Dit is een soort markt... maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten. Je komt er naartoe met spullen die jij zelf niet meer nodig hebt maar die een ander nog kan gebruiken. Of je komt er naartoe met lege handen en gaat naar huis met spullen die je kan gebruiken, geheel vrijblijvend.

Van delen en geven wordt je blijer en lichter! Start deze lente dus met 'ontspullen' en maak zaterdag 21 april iemand blij met nog mooi speelgoed, gebruiksvoorwerpen, decoratievoorwerpen, kleding, juweeltjes, goede schoenen,  boeken, cd’s, films, enz…

Schenken: aan de voorziene 'Geefplein ontvangsttafel'. De spullen die je schenkt, zijn proper en in direct bruikbare staat, liefst zo goed als nieuw. Zware items breng je best naar de kringwinkel.  Wat versleten is, mag voor recyclage naar het containerpark.  

Meenemen: geheel vrijblijvend maar met respect. Wat na afloop over blijft, gaat naar de kringwinkel.

Wanneer

  • za 21 april 2018
    van 14 uur tot 17 uur

Waar

naam
Polyvalente zaal CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 432880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina