Dit is een archief item!

‘Film Fest Gent’ trekt het land in. Iedere derde dinsdag van de maand wordt een spraakmakende avant-première vertoond in een aantal filmhuizen en cultuurcentra in Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je afwisselend terecht in CC Ter Dilft en CC de Kollebloem. De vertoning wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Tijdens de laatste dagen van WO II nemen anarchie en willekeurige moorden de overhand. Ternauwernood ontsnapt aan de patrouilles vindt de negentienjarige korporaal Willi Herold een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt hij soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou gekregen hebben.

Der Hauptmann is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Duitse soldaat die op 19-jarige leeftijd in de huid kroop van een oplichter en despoot na het vinden van het uniform van een hogere officier in april 1945.

De regisseur van Duitse origine Robert Schwentke maakte in de VS zijn naam al waar met films als Flight Plan, The Time Travelers’s Wife, RED

Duitsland, 2017, 118’
Regie: Robert Schwentke
Met o.a. Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau…

Deze film gaat door in CC de Kollebloem. Tickets kan je bestellen via deze link.

Wanneer

  • di 20 maart 2018
    van 20 uur tot 21.58 uur

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina