Dit is een archief item!

‘Film Fest Gent’ trekt het land in. Iedere derde dinsdag van de maand wordt een spraakmakende avant-première vertoond in een aantal filmhuizen en cultuurcentra in Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je afwisselend terecht in CC Ter Dilft en CC de Kollebloem. De vertoning wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

A Ciambra een coming-of-agedrama dat focust op het leven van de 14-jarige Pio Amato. Pio groeit op in de Zuid-Italiaanse zigeunerfavela Ciambra. Hij is ongeduldig om een echte man te worden, maar vindt het langs de andere kant ook spijtig om zijn onschuldige kindertijd achter zich te moeten laten. A Ciambra is een eigenzinnige en rijkgeschakeerde schets van de zigeunergemeenschap in Zuid-Italië.

Martin Scorsese was onder de indruk van de gelijknamige kortfilm van regisseur Jonas Carpignano die aan A Ciambra vooraf ging. Hij kwam als producent aan boord en was de regisseur zijn ‘spirituele gids’. Of de hand van de Amerikaanse meester echt voelbaar is, moet je zelf ontdekken.

IT, 2017, 118’
Regie: Jonas Carpignano
Met o.a. Pio Amato, Koudous Seihon, Iolanda Amato…

Wanneer

  • di 20 februari 2018
    van 20.30 uur tot 22.28 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas 17/18: € 5,00 | -19 tarief: € 3,00)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina