Dit is een archief item!

De vergeten Hongaarse componist Endre Szervánszky verwerkte in 1963 het trauma van de Tweede Wereldoorlog in een gelauwerd Requiem. ‘Ik vertel het verhaal van joden, niet-joden, collega's, vrienden en componisten wiens muziek verboden werd door het nazisme.’ Journalist en radiomaker Werner Trio vertelt het verhaal van deze niet-joodse verzetskunstenaar en legt het naast verhalen van vooraanstaande componisten als Berg, Eisler, Brecht, Hindemith of Webern, die met hun ‘ontaarde’ of ‘gedegenereerde’ muziek (Entartete Musik) van de Arische norm waren afgedwaald.

Deze emotioneel uitdagende vertelling over dood en melancholie wordt tijdens een rondgang doorheen het Fort van Breendonk begeleid met verboden moois van Schulhoff, Zemlinsky, Lutoslawski en Szervánszky zelf.

I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp (het vroegere I Solisti del Vento) dat concerteert in het Fort van Breendonk: dit wordt ongetwijfeld een unieke ervaring!

Zaterdag 5 mei kan je ook kiezen voor een ruimer programma, aangeboden door de Davidsfonds Academie: meer info via www.davidsfonds.be.

Een samenwerking met CC De Ster en Davidsfonds Puurs & Willebroek.

www.isolistidelvento.be

Wanneer

  • za 05 mei 2018
    van 20 uur tot 21 uur

Waar

naam
Memoriaal Fort Van Breendonk
adres
Brandstraat 572830 Willebroek

Prijs

€ 22,00 (Abotarief 17/18: € 20,00 | Vriendenpas 17/18: € 20,00 | -19 tarief: € 11,00)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina