Dit is een archief item!

We keren terug naar het Spanje van de 8ste eeuw toen onder Moorse heerschappij joden en katholieken vrijelijk hun geloof mochten belijden. Het Ladino of Judeo-Spaans is de taal die gebruikt werd door de Sefardische Joden in de diaspora. Tal van Joods-Sefardische gemeenschappen zorgden na de Inquisitie voor de overlevering van de Ladinotaal en -muziek opdat de cultuur van een volk, dat zich noodgedwongen wereldwijd moest verspreiden, niet verloren zou gaan. Scalerica de Oro laat ons kennismaken met alle traditionele genres uit het muzikale Ladino-repertoire: romances, copla’s, cantiga’s en fragmenten uit de Sefardische liturgie.

Me La Amargates Tú staat aan de wereldtop voor de uitvoering van Joods-Sefardische muziek. Het ensemble wordt geprezen voor zijn respectvolle en gevoelige interpretaties. Alleen al de pakkende stem van tenor Manzano grijpt naar de keel, zoals we zelf al mochten ervaren bij hun concert in 2012.

Met: Esteban Manzano (tenor), Doret Florentin (blokfluit), Tulio Rondon (viola da gamba), Sarah Ridy (barokharp) en Juan Martinez (percussie).

Bekijk alvast het programma onderaan!

www.mlat.org

 

Wanneer

  • wo 21 februari 2018
    van 20.30 uur tot 22 uur

Waar

naam
Kerk Eikevliet
adres
Karel Suykensstraat 1B2880 Bornem

Prijs

€ 17,00 (Abotarief 17/18: € 14,00 | Vriendenpas 17/18: € 14,00 | -19 tarief: € 8,50)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina