Dit is een archief item!

In 1901 droomde Claude Debussy luidop van muziek, speciaal voor open lucht geschreven. Honderd jaar later droomde Luigi Nono over nieuwe manieren om te luisteren en ontpopte zich tot toonaangevend componist van elektronische en seriële muziek. Hij vond zijn inspiratie in de verhalen rond Prometheus en Odysseus uit de Griekse mythologie.
In Debussy / Odyssey wordt de uitdaging aangegaan om deze dromen waar te maken.
Jan Michiels speelt de 24 Préludes van Debussy voor piano solo in een live-elektronica ruimte, gecreëerd door componist/sonoloog Juan Parra Cancino. Daarnaast grijpen ze terug naar de eerste oraal overgeleverde (gezongen) poëzie: de Odusseia van Homeros. En die vullen ze aan met fragmenten uit het epos Odyssey van Nikos Kazantzakis, een moderne sequel die begint waar Homeros eindigt. Beeldend kunstenaar, muzikant en historicus Koen Broucke transponeert dit alles naar een eigenzinnige en fascinerende beeldenwereld. Welkom in deze échte droom over de Odysseus in ieder van ons.

www.michielsjan.be
www.juanparrac.com
www.koenbroucke.com

 

Wanneer

  • wo 13 december 2017
    van 20.30 uur tot 22 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 17,00 (Abotarief 17/18: € 14,00 | Vriendenpas 17/18: € 14,00 | -19 tarief: € 8,50 | Gratis voorstelling vriendenpas: € 0,00)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina