Slow Food is het tegenovergestelde van fastfood. In plaats van massaproductie en snelle consumptie gaat het hier om het genieten van authentieke lekkernijen. De wieg van de Slow Food-beweging staat in Bra (Noord-Italië). Slow Food wil streekproducten en streekgebonden kookwijzen promoten. Lokaal geproduceerd voedsel en duurzame kwaliteitsvoeding staan centraal. Een lekkere en gevarieerde keuken begint immers met schitterende producten. Ook in ons land hebben we daar geen gebrek aan. Met al dat lokale lekkers hebben we niet veel nodig om een typisch streekgerecht op tafel te brengen: Vlaamse stoverij, Gentse waterzooi, tomaat met grijze garnalen, fazant op Brabantse wijze, konijn met bier, Mechelse koekoek…
Begeleiding: Annie Mondelaers.
I.s.m. Praktische School.
3 donderdagen | 19 tot 22 uur
23.11, 30.11, 07.12
Prijs is excl. ingrediënten
Maximum 16 deelnemers
Meebrengen: aardappelmesje, snijplankje en keukenhanddoek
www.femma.be
Wanneer
-
do 23 november 2017t.e.m.do 07 december 2017
- donderdag
- van 19 uur tot 22 uur
Waar
- naam
- Gemeenschapshuis Eikevliet
- adres
- Karel Suykensstraat 62880 Bornem