Dit is een archief item!

In het kader van 30 jaar Troubleyn, het theatergezelschap van Jan Fabre, presenteren Troubleyn en De Bezige Bij Nachtschrijver. We krijgen inkijk in Fabres intrigerende Nachtboeken en maken kennis met zijn poëtische (theater)teksten. Net als zijn tekeningen weerspiegelen Fabres teksten zijn intieme belevingswereld, zijn terugkerende verlangens, ideeën en obsessies. Ze zijn veelal geschreven in nachtelijke uren van stilte en eenzaamheid, in een hoogsteigen, oorspronkelijke taal. Ze openen een wereld vol fantasie en verrassende inzichten.

Drie acteurs (Tiny Bertels, Gene Bervoets en Clara Cleymans) wekken het unieke ideeënuniversum van Fabre tot leven en brengen zijn teksten op de planken. Stef Kamil Carlens componeert. Jan Fabre zelf regisseert.

De eerste recensies zijn alvast lovend:

‘... Fabre’s vechten is denkbeeldig slag leveren ten bate van de kunst, de schoonheid en de vrijheid. Daar is hij met deze bescheiden maar heerlijke productie ten volle in geslaagd. …. is 'Nachtschrijver' een tedere, intieme ervaring geworden. Voor wie Jan Fabre genegen is, is door de productie de band nog steviger geworden.’ (Guido Lauwaert)

‘… de al te lang onderschatte Tiny Bertels maakt indruk, met een perfecte zegging en tonnen présence, net als vakman Gene Bervoets. Af en toe vlamt er een liedje op: Cleymans zingt frêle 'This is the End' van The Doors of Bervoets met panache 'My Way' van Frank Sinatra. Fabres universum heeft altijd iets onontkoombaars gehad. Dat is ook hier het geval. Hij lokt je mee, zelfs als je nog even tegenspartelt.’ (De Morgen) 

‘Wie kickt op de rock-'n-roll uit Fabres danstheater, zal hier zijn gading niet vinden. Wie houdt van literaire avonden boekt best gauw een ticket.’ (De Standaard) 

‘Ik vermoed dat een toeschouwer ook zonder voorheen al iets van Fabres theaterstukken gezien te hebben, deel wordt aan een zeer sterke theaterervaring. De teksten van Fabre zitten vol humor, ze zijn grappig zonder lichtzinnig of ironisch te zijn, ze zijn absurd zonder zinloos te zijn, ze zijn leuk en tegelijkertijd bloedserieus. Dat is het magische aan het werk van deze Krijger van de Schoonheid; hij slaagt erin de noodzaak en het genot te laten samenvallen.’ (Liesbeth D’Hoker)

Inleiding: 19.45 uur, in de pop-up bar: door Jo Coucke, kunsthistoricus  gespecialiseerd in hedendaagse beeldende kunst en auteur van In de luwte van de tijd, essays over Jan Fabre.

www.troubleyn.be

Wanneer

  • vr 09 december 2016
    van 20.30 uur tot 23 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 20,00 (Abo tarief: € 17,00 | Vriendenpas 16/17: € 17,00 | -19 tarief: € 10,00)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina