Dit is een archief item!

'Supernova' is een wedstrijd voor nieuwe, jonge muziekensembles. Klara en Canvas steunen de drie laureaten met podiumkansen en media-aandacht. Ter Dilft werkt mee aan Supernova en inviteert al enkele jaren jong klassiek geweld. Dit seizoen presenteren we samen met CC De Ster in Willebroek 2 van de 3 laureaten: een uitgelezen kans om twee jonge kwaliteitsvolle ensembles te leren kennen.

In dit programma vormt Tmesis’ kwintetformatie (een heus ’miniatuurorkest’ met blazers, strijkers en piano) de vaste kern. Deze bezetting wordt variabel ingezet voor de uitvoering van een avontuurlijk muzikaal verhaal vol verrassende wendingen. Starten en eindigen doet Tmesis met twee monumentale orkestwerken in originele transcripties: Prélude à l’après-midi d’un faune van Claude Debussy en Alborada del gracioso van Maurice Ravel, beiden in een arrangement van Tim Mulleman.

Geheel in de geest van het stijlfiguur 'tmesis' worden tussen de werken van Debussy en Ravel composities gebracht in contrasterende bezettingen en stijlen. Wij blijven in een Frans-modernistische sfeer met de Sonatine van André Jolivet, maar ook de Duitse romantiek en expressionisme worden vertegenwoordigd via Robert Schumann en Arnold Schönberg, wiens Kammersymphonie no.1, op.9 we te horen krijgen - als het ware lijfwerk van Tmesis.

Met: Géraldine Clément (fluit), Panagiota Giannaka (klarinet), Diede Verpoest (viool), Wouter Vercruysse (cello) en Sara Vujadinovic (piano).

Een samenwerking met CC De Ster.

Met aperitief na het concert.

Bekijk het concertprogramma onderaan!

Wanneer

  • zo 04 december 2016
    van 11 uur tot 12.15 uur

Waar

naam
Kasteel d'Ursel
adres
Wolfgang d'Urselstraat 92880 Bornem

Prijs

€ 15,00 (Abo tarief: € 13,00 | Vriendenpas 16/17: € 13,00 | -19 tarief: € 7,50)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina