Dit is een archief item!

ONBETAALBAAR is een makerscollectief dat ons wil doen nadenken over wat we wegwerpen, over het hergebruik van dingen. Het gaat aan de slag met alles wat mensen niet meer willen. De geplande verbouwingen zijn een uitgelezen kans om dit collectief los te laten op het lege Ter Dilft. Zij kunnen naar hartenlust rondneuzen, materialen en objecten uitkiezen en ze omtoveren tot designobjecten.

ONBETAALBAAR verenigt mensen van divers pluimage:  meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, bricoleurs, product designers, restaurateurs, grafici… Ze vertrekken allemaal vanuit de filosofie dat de waarde van objecten niet enkel economisch is, maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel. Zij werken met gerecupereerde materialen en geven ze een paspoort en een nieuw leven als designobject.

ONBETAALBAAR nodigt ons uit om stil te staan bij het verhaal en de identiteit van een object, geconfronteerd te worden met de echte kosten van een goed gemaakt voorwerp en mee te brainstormen over hoe we dingen beter kunnen maken op een menselijke manier.

In Bornem presenteren ze de eerste versie van hun nieuwe project KRAAK. Hiervoor transformeren ze niet alleen alles wat los en vast zit in Ter Dilft tot designobjecten, maar nemen ook het hele gebouw onder handen. 

Het centrale thema hierbij is herinneringen: Ter Dilft heeft door de jaren heen voor heel wat mensen iets betekend. Misschien sprak je ook af in de put, kwam je regelmatig naar de bib, volgde je teken-of muziekschool, haalde je je zwarte band, ontstond hier je liefde voor theater of film, repeteerde je hier met je eerste muziekgroepje… De makers, kunstenaars en krakers gaan hiermee aan de slag.

Heb jij een verhaal of herinnering i.v.m. Ter Dilft? Kom gerust langs...

Zaterdag 03/10 geven we het officiële startschot!

www.onbetaalbaar.com 

Wanneer

  • vr 02 oktober 2015
    t.e.m.
    zo 18 oktober 2015

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Contact

e-mail
info@terdilft.be
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina