Dit is een archief item!

Opgelet | Dit is een 3D-film, daarom is het aantal tickets dat we voor deze filmvertoning kunnen verkopen beperkt tot 150. 

Wim Wenders duikt in leven en werk van Anselm Kiefer: een radicale ontleding van een buitengemeen kunstenaarschap. In 3D, zodat de gefilmde kunst nóg beter toch haar recht komt. 

De Duitser Anselm Kiefer is een van de belangrijkste (en duurste) levende kunstenaars. Op zijn doeken mengt hij verf met andere materialen (glas, lood, as, gedroogde planten,…). Kiefer speelt met de textuur waardoor de schilderijen een derde dimensie krijgen. Het is dus niet verwonderlijk dat Wim Wenders de documentaire 'Anselm' in 3D gedraaid heeft. Te meer daar Kiefer ook imposante sculpturen creëert. Zijn werk, geïnspireerd door de Duitse geschiedenis in de twintigste eeuw, vangt in grauwe tinten een naargeestige sfeer. Wenders heeft toegang gekregen tot het zich over veertig hectaren uitstrekkende domein nabij Nîmes waar Kiefer verschillende werkruimtes bezit. De regisseur vat het leven en werk van de 78-jarige kunstenaar in spraakmakende beelden. Hoewel de twee al lang dikke vrienden zijn, is Anselm veel meer dan een hagiografie: een radicale ontleding van een buitengemeen kunstenaarschap. 

DE, 2023, 93‘
Regie: Wim Wenders  

Wanneer

  • di 23 januari 2024
    van 20 uur tot 21.33 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 7,00 (Vriendenpas: € 6 | -19 tarief: € 3,5 | Kansentarief: € 1,4 | Kansentarief -19: € 0,7 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0 | Voucher gratis filmvertoning/UiTPAS welkomstgeschenk: € 0 | Online ruilvoordeel UiTPAS: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina