Muziek, literatuur, film en geschiedenis; iedereen heeft er voeling mee en kan er de waarde van inschatten. Het maakt een mens tot mens. Maar wie weet waarom materie hard is (en u niet door de grond zakt van schaamte)? Waarom de eigenschappen van een object bepaald worden door de manier waarop we ernaar kijken? Waarom het gras groen is (ook aan de overkant)? Waarom 1+1 zowel meer als minder kan zijn dan 2? Waarom de aarde niet verschrompelt tot een zwart gat? Een antwoord op deze vragen kwam er 100 jaar geleden met de ontdekking van de kwantumfysica, de meest abstracte en tegenintuïtieve wetenschappelijke theorie ooit – maar ook de meest succesvolle.

We staan aan de vooravond van een tweede kwantumrevolutie die onze technologie ingrijpend zal veranderen. Iedereen die geïnteresseerd is in de werking en schoonheid van onze wereld moet op zijn minst de basisbegrippen van kwantum kennen.

Wiskundeknobbel Frank Verstraete en talenknobbel Céline Broeckaert vertellen in een heldere en speelse stijl het onwaarschijnlijke verhaal van de kwantumfysica.

Wanneer

  • ma 15 april 2024
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina