Dit is een archief item!

Literair salon

De geur van natte hond die zich door dikke blauwe wierookwolken wurmt. Het gekmakende heen-en-weergeloop bij de tientallen zijaltaren, terwijl de lijkgeur uit de grafputten opsteeg. Een lijkgeur die zich vermengt met de parfumwalm van opgetutte kooplui. Kooplui die het pad kruisen met diepgelovige parochianen, koekenbakkers, hondenslagers en veehandelaars. 

Niet meteen wat je van een religieuze ruimte verwacht? Welkom in een middeleeuwse kathedraal!

Dr. Wendy Wauters neemt je tijdens de lezing De geuren van de kathedraal in gedachten mee naar de 16de-eeuwse kathedraal en laat je haar ontdekken op geheel unieke wijze, met name door de ogen, oren en neus van de mensen van toen. 

Wendy Wauters is doctor in de kunstwetenschappen (KU Leuven) en schreef een bekroond proefschrift over de belevingswereld van de laatmiddeleeuwse kerkganger. Na een carrière als art director in de reclamesector ging ze aan de slag als hoofd collectievorming non-fictie voor de Antwerpse bibliotheken. Ze is een veelgevraagd spreker en houdt ervan om de kleine verhalen van de 16de eeuw toegankelijk te brengen. Haar boek De geuren van de kathedraal werd door media en lezers zeer positief onthaald.

Wanneer

  • wo 21 februari 2024
    van 19 uur tot 20 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina