Dit is een archief item!

Op zondag 3 december brengen Kelly, Dolly én special guest Valentina Tóth twee komische, sensuele voorstellingen boordevol burlesque, circus en show. De temperatuur in de spiegeltent naast kasteel d’Ursel zal gegarandeerd enkele graden stijgen …

In 2019 stonden Dolly en Kelly voor het eerst samen op een podium en dat smaakte naar meer. Al snel volgden meerdere samenwerkingen die hen inspireerden om samen als duo iets te doen. En wat doen twee showgirls best? Een hele grote show maken: de Grote Kelly en Dolly Show, of was het de Grote Dolly en Kelly Show?

Kelly Above Average – Kelly voor de vrienden – is het alter ego van Eline Vyncke. Ze groeide op in de circuswereld en voelde zich al snel thuis op een podium. Eline is niet alleen acrobate, maar ook de perfecte gastvrouw om het publiek te verwelkomen, te verbazen en hen omver te blazen. Ding Dong Dolores – Dolly voor de vrienden – is een Gentse burlesque performer. In 2014 studeerde Tine De Pauw af aan de Tilburgse Academie voor Theater. Niet lang daarna kwam ze voor het eerst in contact met burlesque. Als Ding Dong Dolores tast Tine de grenzen van sensualiteit af. Elke performance creëert een klein verhaal waarbinnen ze haar lichaam laat zegevieren en het publiek uit haar hand eet. Met haar uiteenlopende acts stond ze al op verschillende nationale en internationale podia. Het Croatian Burlesque Festival kroonde haar zelfs tot Queen of Comedy!

In de spiegeltent krijgen Kelly en Dolly het gezelschap van de Nederlandse Valentina Tóth. Ze is actrice, zangeres, liedjesschrijver en cabaretière. In 2022 won zij tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- én de publieksprijs. Je mag een flinke portie Gents-Friese charme verwachten, afgewerkt met een stevige dosis vertier, glitter en pluimen. In de Grote Kelly en Dolly Show zie je veel invloeden van het oude variététheater.

De artiesten rijgen korte, humoristische en sensuele acts aaneen en trakteren het publiek op een dosis sensatie. Het is lichtvoetig vermaak met een hoge amusementswaarde, die perfect past in de spiegeltent. Maar tegelijk is er ook een hedendaags perspectief. Het zijn allemaal sterke vrouwen die het podium vullen met humor en sensualiteit. In een tijd waarin vrouwen tegelijk worden geseksualiseerd en gecensureerd is het een bevrijding om die taboes te doorbreken.

Als Kelly & Dolly heroveren Eline en Tine hun lichaam, hun stem en hun plek: op het podium, in de spotlights. Komt dat zien, komt dat zien!

Dit is een externe organisatie, de Ter Dilft-voordelen gelden niet bij deze voorstelling.

Wanneer

  • zo 03 december 2023
    van 20 uur tot 20.50 uur

Waar

naam
Kasteeldomein d’Ursel
adres
Wolfgang d’Urselstraat 92880 Bornem

Prijs

€ 15,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina