Dit is een archief item!

Muziek die kan zorgen voor verstilling. Het klinkt misschien contradictorisch, maar toch is dat net het streefdoel van de INKEER-concerten van Casco Phil.

In een wereld die maar doorraast, waar we van impuls naar impuls hinken, voelen we allemaal de noodzaak om af en toe even stil te staan. Een concert is sowieso al een reflectief moment bij uitstek, maar wat als we die ervaring verder verrijken met mindfullness? We schuiven telkens een artiest naar voren die naast een uitstekend uitvoerder ook onderlegd is in meditatie of yoga. Als publiek neem je eerst deel aan een sessie, voor je je laat onderdompelen in de muziek.

Voor het eerste concert in dit project nodigen we trompettist Jeroen Berwaerts uit. Naast een glanscarrière als solist was hij jarenlang aan de slag bij het orkest van de Norddeutsche Rundfunk. Berwaerts beschouwt yoga- en ademhalingsoefeningen als een essentieel onderdeel van zijn artiestenbestaan. Samen met hem gaan we op zoek naar het snijpunt tussen mantra en minimalisme.

Op de lessenaar staat onder meer de transcendente repetitieve muziek van Philip Glass. Maar daarnaast klinken ook werken die je misschien niet meteen met gemoedsrust associeert. Opulente hoogbarok om je in etherische sferen te brengen, of ongrijpbare, mystieke middeleeuwse noten. Al is er laverend tussen genres, stijlen en eeuwen, één rode draad: dit is muziek op zijn meest louterend.

Een samenwerking tussen Casco Phil en Cultuurcentrum Ter Dilft

www.cascophil.be

i.s.m. Sandra Dehertogh, Yoga Studio Bornem 

Wanneer

  • zo 22 oktober 2023
    van 11 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Kerk Mariekerke
adres
Omgangstraat 12880 Bornem

Prijs

€ 25,00

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina