Paulo is dragqueen onder de naam Sugar Love. Deze reeks verhaalt de transformatie van Paulo naar Sugar Love. De fotografe brengt een emotioneel portret van een zoektocht naar eigenheid.

Paulo voelde als kind al dat hij anders was. Hij was graag alleen, keek films en bedacht toneelstukjes. Hij verkleedde zich als meisje, wat niet in goede aarde viel bij zijn vader. Toch bleef hij zijn gevoel volgen. Op latere leeftijd was de situatie niet meer houdbaar, niet ten opzichte van zijn familie, maar ook niet in Brazilië. Hij kwam naar Europa in de hoop zichzelf te kunnen zijn.

Zijn eerste jaren in België waren niet gemakkelijk, hij was illegaal en zocht naar een manier om te kunnen zijn wie hij écht is. Hij leerde de dragqueenscene kennen in Brussel en groeide daar uit tot een bekende artiest.

Sugar Love speelt een belangrijke rol in zijn leven. Zij zorgt voor het zelfvertrouwen, de zelfexpressie en het uitbundige. Dit staat in contrast met hoe Paulo in het dagelijkse leven staat: rustig en teruggetrokken. Hij voelt de nood om Sugar Love te hebben in zijn leven, maar niet altijd. De hang naar belangstelling is geen constante.

Liza’s foto’s tonen de transformatie van Paulo naar Sugar Love en omgekeerd. Twee verschillende momenten met een andere sfeer.

De transformatie van Paulo naar Sugar Love is een opbouw naar expressie, speelsheid, reflectie, drama en glamour. Het duurt enkele uren met veel verschillende stappen.
De transformatie van Sugar Love naar Paulo is een terugkeer naar rust, ontlading. Heel sereen en snel.

Liza vernoemt zichzelf in de titel omdat ze een deel is van de band die er is ontstaan.

Ze is niet zichtbaar, maar de vriendschap zorgde voor een intiem portret. Ze vindt het mooi om te zien hoe iemand verschillende facetten van zichzelf erkent, omarmt en toont. Dit vraagt veel zelfkennis en moed.
Ze heeft bewondering voor Paulo. Door hem heeft ze veel over zichzelf geleerd. De momenten aan de make-up tafel legde ze vast omdat die voor haar het belangrijkst waren.

www.lizatraen.com

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. 
Gesloten op zondag.

Wanneer

  • wo 06 maart 2024
    t.e.m.
    ma 25 maart 2024

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina