Dit is een archief item!

Christian Clauwers is een Belgische fotograaf, ontdekkingsreiziger, spreker en auteur. Zijn werk omvat de poolgebieden en oceanen, waaronder enkele van de meest afgelegen eilanden op de planeet en is gericht op het documenteren van de kwetsbare relatie en conflict tussen mens en natuur.

Christian staat al meer dan 10 jaar in de frontlinie van klimaatverandering en maakte diverse wetenschappelijke oceaan-en poolexpedities. Hij bevoer de vijf oceanen en sloot zich aan bij verschillende internationale wetenschappelijke teams om schoonheid, kwetsbaarheid en impact, veroorzaakt door de relatie tussen mens en natuur, vast te leggen.

Hij gelooft in de kracht van beeld, laat zien wat er op het spel staat, evenals de gevolgen van de menselijke voetafdruk, door te documenteren, te getuigen, aan te kaarten…

Hij werkt samen met de Belgische, Franse, Italiaanse, Zweedse en Noorse regeringen aan meerdere projecten, allemaal in het kader van het documenteren van de klimaatimpact en bewustmaking door middel van fotografie.

Naast meerdere publicaties in kwaliteitsmedia, het organiseren van tentoonstellingen, het bijwonen van belangrijke internationale conferenties en het geven van lezingen, werkt Christian samen met wetenschappelijke instellingen, publiceert hij artikels en boeken met als doel mensen te sensibiliseren en een brug te slaan tussen wetenschap en beleid.

www.clauwers.com

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur.
Gesloten op zondag.

Wanneer

  • wo 07 februari 2024
    t.e.m.
    ma 04 maart 2024

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina