Can you see me? is de zoektocht van Wiete Andrasch naar de esthetische gelaagdheid en poëzie van steden en hun bewoners. Vooral de densiteit en superdiversiteit van de steden Berlijn en Antwerpen blijven haar fascineren en inspireren.

De wereld is complex en zo zijn wij; mensen met diverse achtergronden, overtuigingen, geloof, waarden, kwetsuren, verlangens… Er is zoveel meer dan één perspectief en ook zoveel meer dan één laag. Steden zijn het epicentrum van deze (culturele) complexiteit. Nergens weerklinkt het diverse geroezemoes aan mensen, talen, culturen, architectuur… luider, nergens botsen complexiteit en schoonheid zo op elkaar en vormen ze samen een nieuwe esthetiek.  

Wiete Andrasch houdt ervan om de wereld rond om haar heen te observeren, te onderzoeken, te reflecteren, te bevragen en te tonen via taal en lens.

In deze straatfotografiereeks legt zij soms de focus op het compositorische van kleuren, soms op de poëzie van een vuil treinraam. Beiden vormen een laag of een detail van een groter geheel. In andere beelden is het de reflectie van passanten die samensmelten met een model op een billboard of de stedelijke architectuur die een reflectie van haar bewoners naar haar lens terugkaatst. 

Hoe mooi kan complex zijn? Hoe vertel je over het leven in een stad en het (gereflecteerde) individuele verhaal van haar bewoners en, hoe bewaar je tegelijkertijd de juiste afstand en discretie? Deze vragen lagen mee aan de basis van haar fotografische zoektocht voor deze reeks.

www.wieteandrasch.com

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zondagen, van 24.12 t.e.m.01.01 en op 05.01.

Wanneer

  • wo 06 december 2023
    t.e.m.
    ma 08 januari 2024

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina