Dit is een archief item!

De Schelde onderzocht

Een onderzoeksproject, een tentoonstelling en een wandelgids van Koen Broucke

Al wandelend onderzoekt Koen Broucke de Schelde. Vragen die hij zich stelde: wat ligt er onder de waterspiegel, wat trekt ons hierin aan, wat werd er in de Schelde weggegooid, meegevoerd, geloosd… Wat verbergt het water en wat omhult het water? Hoe is de loop van het water doorheen de eeuwen veranderd en zal die verandering ook in de toekomst verderzetten? Wat is de rol van de klimaatopwarming? Hoe grillig is een rivier? Hij had hierover gesprekken met Scheldejutters, vissers, verzamelaars, kunstenaars, historici, natuurbeheerders, buurtbewoners en toevallige passanten.

De informatie wordt verzameld in tekeningen en schilderijen en uitgegeven in een wandelgids. Daarnaast gaan zijn werken in dialoog met stukken uit de verzamelingen van Manu en Bram Van Meervelde en de collectie Van Bogaert-Wauters en kunstwerken van Louis Artan, Anne Ausloos, Albert Baertsoen, Rachel Baes, Richard Baseleer, Philip Boël, Koen Broucke, Fia Cielen, Jan Cockx, Babs Decruyenaere, Joke De Wilde, Antonio Domenech, Andrea Fogli, Jacques Gorus, Jane Graverol, Peter Hautekiet, Jos Hendrickx, Frans Hens, Casimir Heymans, Ben Kockelkoren, Stéphanie Leblon, Maaike Leyn, Bernd Lohaus, Albert Marquet, Marieke Pauwels, Cis Peeters, Kurt Peiser, Stefan Peters, Irmine Remue, Henri Seghers, Gerda Steegmans, Jacqueline Steegmans, Romain Steppe, Sarah Strosse, Kim Vandaele, Bent Van Looy en Manu Van Meervelde.

De tentoonstelling is een logisch vervolg op de veel geprezen tentoonstelling Stille Levens (Venetiaanse Gaanderijen in Oostende) die Koen Broucke maakte vertrekkend van schelpenverzamelingen, verzamelingen van kunstenaars en strandjutters. 

Van 21.10 tot 03.12.2023
In De Ruimte – cc Ter Dilft

Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 20 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur. Gesloten op woensdag 01.11, donderdag 02.11 en zaterdag 11.11.

Tijdens de expo zijn er nog diverse andere activiteiten, van een concert over een wandeling tot een boekengesprek. Ontdek het volledige programma rond Rivierverloren

Wanneer

  • vr 20 oktober 2023
    t.e.m.
    zo 03 december 2023

Waar

naam
CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 412880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
CC Ter Dilft
Alle activiteiten
foto: Vlaanderen verbeelding werkt_vol_zwart

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina