Dit is een archief item!

Op zaterdag 16 september zetten we de deuren van het oude postgebouw in de Maakplaats wagenwijd open. Het wordt een boeiende dag voor alle doe-het-zelvers en liefhebbers van circulaire economie!

Opendeur Maakplaats: 10 – 18 uur

Al veel horen vertellen over de Maakplaats, maar weet je nog steeds niet goed wat het inhoudt? We leggen het met veel plezier van A tot Z uit. Leer onze lasercutter, 3D-printers, vacuum former, vinylsnijder en andere machines kennen en ontdek wat jij ermee zou kunnen ontwerpen. Onze vrijwilligers geven demonstraties en tonen je hun eigen verwezenlijkingen. En ook voor handwerkers is de Maakplaats een boeiende plek geworden. Brei tijdens je bezoek ook gerust een priem mee aan de langste sjaal van Bornem terwijl je er alle info over krijgt.

Repair Café: 14 – 17 uur

Een cd-speler die niet meer open wil? Een stoel met een kapotte poot? Een broodrooster die het niet meer doet? Een trui waar mottengaatjes in zitten? Kom met je kapotte voorwerp naar het Repair Café. Hun reparateurs proberen het, samen met jou, te herstellen. Herstellingen zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage mag altijd. Het Repair Café is gespecialiseerd in herstellingen van kledij, elektrische apparaten, kleine meubels, speelgoed en computers. Op de parking achteraan installeren ze eveneens een fietsenherstelplaats.

Creamarkt: 14 – 17 uur

Bricoleer jij zelf soms producten en hebbedingen in je vrije tijd die je verkoopt? Denk maar aan kaartjes, kaarsen, keramiek, juweeltjes, schoonheidsproducten, chocolade, zeefdruk, papierscheppen, leerbewerking, tie die, terazzo…? Op de parking achter de Maakplaats (Achterweidestraat) organiseren we ’s namiddags een creamarkt. Wees er snel bij om in te schrijven, want we hebben maar 25 beschikbare plaatsjes.

> Praktische info Creamarkt:

  • Inschrijven als standhouder op de creamarkt kan online of aan de balie van Ter Dilft (het aantal plaatsen is beperkt)
  • Je betaalt 5 euro voor een standplaats van 2 meter (incl. 1 tafel en 2 stoelen. Belangrijk: elektriciteit is er niet beschikbaar)
  • Opbouwen kan op 16/09 vanaf 13 uur. Je kan niet met de auto vlakbij laden en lossen, maar de grote parking Achterweide is vlakbij.

Wanneer

  • za 16 september 2023
    van 10 uur tot 18 uur

Waar

naam
Maakplaats
adres
Boomstraat 462880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina