Dit is een archief item!

Nadat de Melkmuiltjes én de Bierbaronnen vorig seizoen met veel plezier hebben geproefd, biedt microbrouwer Michael Van Slycken een meer verdiepende reeks aan met focus op typische én atypische bierstijlen in België.


Sessie 1: Typisch Belgisch
Di 26.09 | 19.30 tot 22 uur

Een ontdekkingstocht door enkele klassieke Belgische bierstijlen. Verwacht je echter niet aan de 'usual supsects': De Bierboer brengt voor deze sessie enkele onbekende parels mee uit kleine microbrouwerijen om te ontdekken.

Sessie 2: Atypisch Belgisch
Di 10.10 | 19.30 tot 22 uur

In Belgïe is de 'craft beer scene' de laatste jaren werkelijk ontploft. Op enkele jaren tijd zijn we van 200 naar meer dan 400 brouwerijen gegaan. En deze brouwerijen halen niet enkel hun inspiratie in de Belgische traditie maar kijken ook naar wat er in andere landen gebeurt. De Bierboer brengt voor deze sessie Belgische bieren mee geïnspireerd op exotische buitenlandse bierstijlen.

Sessie 3: Wild en zuur
Di 14.11| 19.30 tot 22 uur

België heeft zowat de rijkste traditie ter wereld als het gaat over zure bieren met wilde gisting. Traditionele geuzestekerijen hebben het, ondanks verminderende interesse van de consument, altijd goed blijven doen. Moderne jonge brouwerijen wagen zich nu ook steeds meer aan het unieke proces dat bij wilde gisting kom kijken. Durven proeven is de boodschap!

Sessie 4: Winterbieren
Di 28.11| 19.30 tot 22 uur

We sluiten deze reeks af met een diepe duik in een jaarlijks terugkerende traditie: de winterbieren. Deze bieren kunnen veel stijlen omvatten maar zijn vaak eerder donker en hebben een enorme rijkdom in smaak door toevoeging van kruiding. Tijdens deze sessie proeven we de beste winterbieren en kijken we in detail hoe deze bieren tot stand komen.


Volledige reeks van 4 sessies: 110 euro (Inclusief 3 tasters (15cl) en 1 fles 33cl bier en korting voor Den Bierenbond).
Maximum 16 deelnemers

Opgelet: je kan ook per sessie inschrijven. (sessie 1 - sessie 2 - sessie 3 - sessie 4)

www.debierboer.be

Wanneer

  • di 26 september 2023
    van 19.30 uur tot 22 uur

Waar

naam
CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 412880 Bornem

Prijs

€ 110,00 (4 sessies)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

website
Bestel tickets
NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina