Workshop desembrood

Workshop desembrood Guy Delforge

Vrijdagavond leer je alles over hoe je een desembrood maakt. Terwijl iedereen rustig met zijn eigen deeg aan de slag gaat, leer je hoe desem werkt, kom je meer te weten over bloem en meel en leer je de technieken om sterkte in je deeg op te bouwen.
Wanneer we naar huis vertrekken, laten we ons nog ongebakken brood achter in de ijskast van Ter Dilft om er een nachtje rustig te rijzen.

Zaterdagochtend komen we terug, de oven staat dan al lekker heet en we schuiven onze broden in de oven. Een dik uur later ruikt heel Ter Dilft naar lekker versgebakken brood. Eens je brood een beetje is afgekoeld ga je naar huis, waar je bij het middagmaal je eerste zelfgebakken brood kunt delen met je huisgenoten.

Je
krijgt een desemstarter en wat roggebloem mee zodat je ook thuis desembrood kunt bakken.

2 sessies:
Vrijdag 10.10 | 19 tot 22 uur
Zaterdag 11.10 | 10 tot 12 uur (in twee groepen, wordt afgesproken)
Bij inschrijving ben je ingeschreven voor de 2 sessies.
Maximum 12 deelnemers.
Meebrengen: keukenschort, handdoek om handen af te drogen

Ook interessant

Naar top