Van druif tot wijn tot glas: Basiscursus wijn

Van druif tot wijn tot glas: Basiscursus wijn Mattias Belamont

Geniet jij graag al eens van een glaasje wijn? Benieuwd hoe van druiven wijn wordt gemaakt en waarom een wijn smaakt zoals deze smaakt?

Tijdens een reeks van 3 lesavonden begeleidt gecertificeerd sommelier Mattias je in een gemoedelijke sfeer doorheen de boeiende wereld van wijn. Je ontdekt welke factoren in de wijngaard de wijn beïnvloeden, hoe verschillende wijnstijlen worden gemaakt en welk effect elke stap heeft op de uiteindelijke wijn. De belangrijkste wijnregio’s komen aan bod alsook de meest voorkomende druivenrassen. Na afloop heb je een veel beter idee hoe de wijn die uiteindelijk in je glas terecht komt smaakt zoals hij smaakt en krijg je als afsluiter ook nog tips rond bewaring, wijn- en gerecht-combinaties en het aankopen van wijn.

Een aanrader voor elke wijnliefhebber die meer over het onderwerp wil te weten komen. Je hebt geen voorkennis nodig, enkel een gezonde dosis enthousiasme om drie keer na elkaar een fijne en leerrijke avond te beleven rond wijn.

3 dinsdagen | 19.30 tot 22 uur
10.03, 17.03, 24.03
Bij inschrijving ben je ingeschreven voor de volledige reeks.
Maximum 16 deelnemers

Ook interessant

Naar top