My Favourite Cake (Iran)

My Favourite Cake (Iran) Cuisinema

In zowat elke cultuur zijn ontmoeting en eten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Via lekkere hapjes en goede cinema brengen we mensen met elkaar in contact. De filmwerkgroep van Ter Dilft, een groep cinefiele vrijwilligers die mee aan tafel zit voor de filmprogrammatie, organiseert samen met Vluchtelingenwerk Klein-Brabant tijdens Cuisinema 3 inspirerende filmavonden waarbij ook de smaakpapillen geprikkeld worden.

Mahin, een eenzame weduwe in Iran, herontdekt haar verloren vrijheid na een lunch met vriendinnen. Tijdens een ontmoeting met Faramarz, een taxichauffeur, proeven ze van een atypische avond vol vrijheid en verbondenheid. De film benadrukt de kracht van vrouwen die opkomen voor zichzelf, met een subtiele verwijzing naar de zoetheid van hoop te midden van bitterheid. 

My favourite Cake was één van de publiekslievelingen op het Filmfestival van Berlijn.  

"A meditation on how women come to terms with the destiny of widowhood. (...)There is something quietly magnificent in it. Moments like these in life are poignantly brief – but many never have them at all. It’s a lovely film."
(*****, The Guardian)

Zin om eerst mee te koken?

Naar top