In concert

In concert Wajdi Riahi Trio

Pianist Wajdi Riahi is in geen tijd uitgegroeid tot een van de meest gelauwerde stemmen in de Belgische jazz: van Gent Jazz tot Brussels Jazz Festival, Brosella en Flagey. Met zijn Trio presenteert hij een sound die zijn liefde voor jazz doet overvloeien in zijn Tunesische roots. Het resultaat is bedwelmend en lyrisch, toegankelijk en toch verrassend.  

Essia, hun tweede album, heeft een sound die even uniek als subtiel is en vol verhalende kracht zit. Het Trio is virtuoos en poëtisch, speelt met precisie en dynamiek. Dat het opnieuw een erg persoonlijk statement is, hoor je aan de manier waarop vrije melodieën en Arabische liederen, soms ook gezongen door Riahi, opgebouwd en gecombineerd worden. Het album voelt aan als een muzikale kortverhalenbundel, met steeds weer nieuwe invalshoeken en ideeën die verweven worden tot een knap vervlochten totaalwerk.  

Het is een avontuurlijke reis, een organische architectuur van Noord-Afrikaanse ritmes die blenden met de complexiteit van de jazz. Doordacht, met ziel en karakter. 

'A beautiful album, (…) they’re a trio worth watching as well as listening to.'
(London Jazz News)

Naar top